SON DAKİKA

Düzağaç’ta köy odası kültürü yaşatılmaya devam ediyor

Son Güncelleme :

10 Nisan 2025 - 16:17

Düzağaç’ta köy odası kültürü yaşatılmaya devam ediyor

Pek çok bölgede unutulmaya yüz tutan köy odası kültürü geleneği, Düzağaç belde halkı tarafından büyük bir özveriyle sürdürülüyor. Düzağaç Belediye Başkanı Selçuk Çetinkaya, beldedeki oda ziyaretleri kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. 

 

“KÖY ODALARIMIZ KÜLTÜREL MİRASIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI”

Köy odalarının sadece birer sosyal toplanma mekânı değil, aynı zamanda kültürel mirasın önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan Çetinkaya, “Köy odaları, dayanışma ve paylaşım kültürümüzün en güzel örneklerindendir. Bu odalarda geçmişten bugüne nice sohbetler yapılmış, misafirler ağırlanmış, birlik ve beraberlik pekiştirilmiştir. Bu geleneği yaşatmak bizler için bir görevdir” dedi.

 

BAŞKAN ÇETİKAYA, VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ DE DİNLİYOR

Vatandaşlarla samimi bir atmosferde sohbet eden Başkan Çetinkaya, halkın taleplerini dinleyerek belediye hizmetleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Belde sakinleri, Başkan Çetinkaya’nın oda ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, köy odalarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki hassasiyetinden ötürü kendisine teşekkür etti. Başkan Çetinkaya’nın destekleriyle bu kadim geleneğin gelecek yıllara da taşınması hedefleniyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.