Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teşkilatında geniş çaplı bir siyasi ayrılık yaşandı. Bir süre önce görevden alınan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Hasan Karadeniz, düzenlediği basın toplantısıyla kendisiyle birlikte il ve ilçe yönetimlerinin, belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin topluca istifa ederek Yeni Parti’ye katıldığını kamuoyuna duyurdu.
Tüzük İhlali İddiası
Karadeniz, alınan bu kararın temel gerekçesi olarak parti içindeki tüzük kurallarının işletilmemesini gösterdi. Binden fazla delegenin noter tasdikli imzası bulunmasına rağmen olağanüstü kurultay taleplerinin dikkate alınmadığını belirten Karadeniz, ayrıca Parti Meclisi (PM) üye sayısının 40’ın altına inmesi durumunda kurultay yapılması yönündeki kuralın da ihlal edildiğini savundu.
Afyonkarahisar Örgütünden Firesiz Geçiş
Yaşanan süreçte Afyonkarahisar teşkilatının bütünlüğünü koruduğunu ifade eden eski il başkanı, kentteki 9 bin 500 parti üyesinin ikna edilemediğini aktardı. Görevden alınmasının üzerinden 20 gün geçmesine rağmen kente yeni bir il başkanı atamasının yapılmadığına dikkat çeken Karadeniz, örgütü bölmeye yönelik çabaların sonuç vermediğini dile getirdi.
Karadeniz’in açıklamalarına göre, Yeni Parti’ye geçiş süreci kent genelinde geniş bir katılımla gerçekleşti. İl yönetiminin yanı sıra Afyonkarahisar’daki 18 ilçe başkanı, mevcut belediye başkanları ile il genel ve belediye meclis üyeleri herhangi bir fire vermeden bu yeni siyasi harekete dahil olduklarını ilan etti.