SON DAKİKA
Esnafın talepleri Külliye’de iletildiEkonomide yeni adımlar masada… Ekonomi Koordinasyonu 8. kez toplandıTOFAŞ BGL’de ‘pencere’ heyecanıTicaret Bakanlığı’ndan Yetkilendirilmiş Yükümlü Firmalara bilgi paylaşımı çağrısıCumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhtarlara: Nifak duvarları örmeye çalışanlara karşı teyakkuzdayızCHP’li Sarı’dan İzmir’de Tunç Soyer için tahliye çağrısıDriftin son randevusu İstanbul Park’taNutuk Külliyatı Projesi tanıtıldı… Milli mücadelenin mirası Nutuk 8 dilde sınırları aşıyorBalıkesir’in su yönetimi tescillendiÇorum Belediyesi yeni üretim tesisinin temelini attıEskişehir’de üreticilere kooperatifçilik eğitimiTürkiye-Belçika Zirvesi Brüksel’de! Terörle mücadele, vize ve göç masadaSakarya’da ebru sanatı gelecek nesillere aktarılıyorSatsuma mandalinada ihracat zamanıTuzla’dan yurt dışı pazarlara… Eranur Gemicilik büyüme hedefini anlattıEsnafın talepleri Külliye’de iletildiEkonomide yeni adımlar masada… Ekonomi Koordinasyonu 8. kez toplandıTOFAŞ BGL’de ‘pencere’ heyecanıTicaret Bakanlığı’ndan Yetkilendirilmiş Yükümlü Firmalara bilgi paylaşımı çağrısıCumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhtarlara: Nifak duvarları örmeye çalışanlara karşı teyakkuzdayızCHP’li Sarı’dan İzmir’de Tunç Soyer için tahliye çağrısıDriftin son randevusu İstanbul Park’taNutuk Külliyatı Projesi tanıtıldı… Milli mücadelenin mirası Nutuk 8 dilde sınırları aşıyorBalıkesir’in su yönetimi tescillendiÇorum Belediyesi yeni üretim tesisinin temelini attıEskişehir’de üreticilere kooperatifçilik eğitimiTürkiye-Belçika Zirvesi Brüksel’de! Terörle mücadele, vize ve göç masadaSakarya’da ebru sanatı gelecek nesillere aktarılıyorSatsuma mandalinada ihracat zamanıTuzla’dan yurt dışı pazarlara… Eranur Gemicilik büyüme hedefini anlattı
park

Afyon Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhtarlara: Nifak duvarları örmeye çalışanlara karşı teyakkuzdayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen buluşmada muhtarların özlük hakları ve çalışma koşullarına yönelik uygulamaları anlattı.

YAYINLANMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhtarlara: Nifak duvarları örmeye çalışanlara karşı teyakkuzdayız
Bizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.

Konuşmasında bölgesel çatışmalara da değinen Erdoğan, Türkiye’yi krizlerden uzak tutmak için çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programda muhtarlara hitap etti. Muhtarların gününü kutlayan Erdoğan, 2015’ten bu yana Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye’nin farklı illerinden 40 bini aşkın muhtarı ağırladıklarını belirtti.

Muhtarlık kurumunun demokrasinin yereldeki temel unsurlarından biri olduğunu söyleyen Erdoğan, kamu kurumları ve belediyelerde muhtarlarla ilgilenecek birimlerin oluşturulduğunu, taleplerin iletilmesi için Muhtar Bilgi Sistemi’nin (MUBİS) hayata geçirildiğini kaydetti. Erdoğan, 19 Ekim’in 2016’dan itibaren Muhtarlar Günü olarak kutlandığını da hatırlattı.

?MUHTAR ÖDEMELERİ 28 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI”

Muhtarların mali ve sosyal haklarına ilişkin bilgi veren Erdoğan, 2002’de 97 lira olan ödemenin 2026 itibarıyla 28 bin liranın üzerine çıkarıldığını söyledi. Muhtarların SGK primlerinin 2017’den bu yana devlet tarafından karşılandığını belirten Erdoğan; enerji giderlerinde mesken tarifesine geçilmesi, sosyal tesislerden yararlanma ve hizmet binalarının yapım-onarım çalışmalarını da sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtarlara: Nifak duvarları örmeye çalışanlara karşı teyakkuzdayız - Detay Görsel 5

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023’te 30 büyükşehirde 100 muhtar hizmet binasının tamamlandığını; 2024 ve 2025’te ise 51 noktada 130 hizmet binasının yapım ve onarımının gerçekleştirildiğini ifade etti. Ankara Muhtar Evi’nin ardından İstanbul Çapa Muhtar Evi’nin de hizmete sunulduğunu kaydetti.

?NİFAK DUVARLARI ÖRMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI TEYAKKUZDA OLACAĞIZ”

Konuşmasında çevre ülkelerdeki çatışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve bölgedeki diğer gerilimlerin oluşturduğu risklere dikkat çekti.

Türkiye’yi çatışmalardan uzak tutmak için çalıştıklarını belirten Erdoğan, ülkenin “tahriklere kapılmadığını” ve süreçleri sağduyuyla yönettiğini ifade ederek, muhtarlara görevlerinde başarı dileyerek, görev yaptıkları köy ve mahallelerdeki vatandaşlara selamlarını iletmelerini istedi.

Haber Tepkileri 0 Tepki

İlgili Yazılar