Türkiye’de son dönemde artan ekonomik zorluklar ve enflasyonun vatandaş üzerindeki baskısı tartışılmaya devam ederken, siyaset sahnesinden gelen eleştirilerin odağı bu kez medya yayınları oldu. Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır, ulusal televizyon kanallarında dış politika ve yurt dışı gelişmelerine ayrılan sürenin fazlalığına dikkat çekerek iç dinamiklerin geri plana atıldığını ifade etti.
Medya Gündemi ve Vatandaşın Gerçekleri
Gündelik yaşamda karşılaşılan yüksek enflasyon, kira artışları ve temel gıda fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın en büyük sorunu olmayı sürdürüyor. Fehmi Güray Çakır, ekranlarda sürekli olarak Fransa başta olmak üzere çeşitli dış gelişmelerin tartışılmasını eleştirerek, asıl konuşulması gereken meselenin milyonlarca vatandaşın hayatta kalma mücadelesi olduğunu vurguladı.
Emekli ve Asgari Ücretli Çıkmazda
Ülke genelinde milyonlarca emekli ve asgari ücretli vatandaş, gelirlerinin temel ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını belirtiyor. İl Başkanı Çakır, dar gelirli kesimin yaşadığı ekonomik sıkıntıların ana akım medyanın öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini savunarak, yetkililere ve medya kuruluşlarına çağrıda bulundu.
Siyasi Arenada Geçim Sıkıntısı Tartışmaları
Ekonomik tablonun vatandaşın omuzundaki yükü her geçen gün artırdığına işaret eden Yeniden Refah Partisi yetkilileri, sorunların üstünün örtülemeyeceğini belirtti. Afyonkarahisar İl Başkanı Çakır, halkın gerçek gündeminin mutfaktaki yangın olduğunu ve çözüme yönelik somut adımların ivedilikle atılması gerektiğini sözlerine ekledi.
