Parkhayat Reklamı
Parkhayat Reklamı
DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
SON DAKİKA
Reklam

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Gündemi Yoğun Geçecek.

Son Güncelleme :

05 Şubat 2026 - 18:47

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Gündemi Yoğun Geçecek.

 

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nin 2026 yılı Şubat ayı toplantısı 2 Şubat’ta yapılacak. Toplantıda araç alımından köy tahsislerine, çevre katkı paylarından altyapı hizmetlerine kadar 23 madde görüşülecek.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi’nin 2026 yılı Şubat ayı olağan toplantısı, 2 Şubat 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Toplantıda kamu kurumlarına yönelik tahsisler, yatırım yetkileri, bağış kabulleri ve köylere ilişkin önemli kararlar ele alınacak.

Emniyet ve AFAD’a Araç Desteği

Gündemin öne çıkan maddeleri arasında, İl Emniyet Müdürlüğü için ÖTV muafiyetli 12 araç alımı amacıyla Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı’na maddi destek sağlanması yer alıyor. Ayrıca AFAD’a Volkswagen Amarok marka 4×4 pickup aracın bedelsiz devri de görüşülecek.

YÜNTAŞ ve Altyapı Yetkileri

YÜNTAŞ A.Ş.’nin sermayesinin 450 milyon TL’ye çıkarılması ve İl Özel İdaresi’nin rüçhan hakkını kullanıp kullanmayacağı karara bağlanacak. Bunun yanı sıra, 2026 Performans Programı’nda yer almayan ancak köylerde acil çözüm bekleyen işler için Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne yetki verilmesi gündemde.

Köylere Tahsis ve Taşınmaz Satışları

Bolvadin, İhsaniye, Sinanpaşa, Emirdağ, Şuhut ve Merkez ilçeye bağlı birçok köyde bulunan taşınmazların muhtarlık hizmetleri, foseptik alanı ve düğün salonu gibi amaçlarla köy tüzel kişiliklerine tahsisi görüşülecek.
İscehisar ilçesinde yer alan bir taşınmazın ise 2886 sayılı Kanun kapsamında satışa çıkarılması gündemde yer alıyor.

Bağışlar, Maden Ruhsatları ve Tarım

Şuayp Demirel Madensuyu Şirketi tarafından sıcak asfalt yapımı için yapılan 1,5 milyon TL’lik şartlı bağışın kabulü,
I (a) Grubu maden ocaklarının ruhsatlandırılması ve süre uzatımları için İl Encümenine yetki verilmesi,
manda yetiştiriciliğine katkı sunacak damızlık manda boğası (Comba) alımı için AKÜ ile protokol yapılması da gündemde bulunuyor.

Çevre ve Birlik Katılım Payları

Çevre Hizmetleri Birliği ile Sokak Hayvanları Koruma Birliği’ne İl Özel İdaresi tarafından ödenecek katılım paylarının güncellenmesi de meclis üyelerinin değerlendirmesine sunulacak.

Toplantı, ihtisas komisyonlarından gelecek raporların görüşülmesi, önergelerin komisyonlara havalesi ve bir sonraki ayın toplantı gün ve saatinin belirlenmesi ile sona erecek.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.