SON DAKİKA
Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel’i Makamında AğırladıUşak TSOB Heyetinden Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş’a Makam ZiyaretiAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş ve Eşi Nagihan Aktaş Emirdağ’da Çocuk Evleri Sitesi’ni Ziyaret EttiAK Partili Yurdunuseven’den TBMM Yeni Yasama Yılı Açılışında Türkiye Yüzyılı VurgusuAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş’tan Yeni Emirdağ Hükümet Konağına ZiyaretAfyonkarahisar Gazlıgöl Caddesi’nde Seyir Halindeki Otomobil Alev Aldı Panik YaşandıGastro Afyon Festivali Başlıyor: Guinness Rekor Denemesi ve Görkemli AçılışVali Aktaş’tan Emirdağ Huzurevi Sakinlerine 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ZiyaretiAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş ve Eşi Nagihan Aktaş Emirdağ Huzurevi’ni Ziyaret EttiAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş Emirdağ OSB’deki Fabrikada İncelemede BulunduKAGİDER Kadın Girişimciler İçin Dev Satın Alma Buluşmasını İkinci Kez DüzenliyorAjans Press 70 Yıllık Medya Deneyimini Yapay Zekâ Destekli Teknolojiye TaşıdıAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş Sahaya İndi: Kamu Yatırımları Yakın TakipteAK Partili Arslan’dan Kütahya Gediz Çıkarması: Sokağın Sesi En Doğru PusulamızdırFon Vurgunu Gündemde: Yeniden Refah Partisi’nden MASAK, BDDK ve SPK ÇağrısıAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel’i Makamında AğırladıUşak TSOB Heyetinden Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş’a Makam ZiyaretiAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş ve Eşi Nagihan Aktaş Emirdağ’da Çocuk Evleri Sitesi’ni Ziyaret EttiAK Partili Yurdunuseven’den TBMM Yeni Yasama Yılı Açılışında Türkiye Yüzyılı VurgusuAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş’tan Yeni Emirdağ Hükümet Konağına ZiyaretAfyonkarahisar Gazlıgöl Caddesi’nde Seyir Halindeki Otomobil Alev Aldı Panik YaşandıGastro Afyon Festivali Başlıyor: Guinness Rekor Denemesi ve Görkemli AçılışVali Aktaş’tan Emirdağ Huzurevi Sakinlerine 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ZiyaretiAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş ve Eşi Nagihan Aktaş Emirdağ Huzurevi’ni Ziyaret EttiAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş Emirdağ OSB’deki Fabrikada İncelemede BulunduKAGİDER Kadın Girişimciler İçin Dev Satın Alma Buluşmasını İkinci Kez DüzenliyorAjans Press 70 Yıllık Medya Deneyimini Yapay Zekâ Destekli Teknolojiye TaşıdıAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş Sahaya İndi: Kamu Yatırımları Yakın TakipteAK Partili Arslan’dan Kütahya Gediz Çıkarması: Sokağın Sesi En Doğru PusulamızdırFon Vurgunu Gündemde: Yeniden Refah Partisi’nden MASAK, BDDK ve SPK Çağrısı
Gastro

Afyon Haber Merkezi

OEDAŞ’ın ‘Enerji Dolu Fikirler’ yarışmasının sonuçları açıklandı

YAYINLANMA
GÜNCELLEME
OEDAŞ’ın ‘Enerji Dolu Fikirler’ yarışmasının sonuçları açıklandı
Bizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ’ın Ar-Ge departmanı tarafından enerji sektöründe yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Enerji Dolu F2rler: Watt’s Next” yarışmasının ödül töreni yapıldı. Kurum içi ve kurum dışından toplam 102 başvuru alınan ve 20 projenin finale kaldığı yarışmada, kurum içi kategorisinde Arıza Bakım Onarım çalışanı Halil Akça, Yaşam Kalkanı isimli projesiyle ilk sırada yer alırken kurum dışı kategorisinde EyeOnBlue Fire isimli proje ile Smart City&Partners firması yarışmanın kazananı oldu. OEDAŞ Ar-Ge Grup Müdürü Ural Halaçoğlu, finale kalan projelerin elektrik dağıtım sektörünün yanı sıra ulusal enerji hedeflerine de katkı sağlayacak nitelikte olduğunu söyledi.

Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin (OEDAŞ) Ar-Ge departmanı tarafından gerçekleştirilen “Enerji Dolu F2rler: Watt’s Next” yarışmasının sonuçları açıklandı. Eskişehir’de düzenlenen törene Zorlu Enerji ve OEDAŞ yöneticileri ile katılımcı firmaların temsilcileri ve OEDAŞ çalışanları katıldı.

Enerji sektörünün geleceğine yön verecek teknolojik, çevresel ve operasyonel çözümlerin geliştirilmesine katkı sunmak üzere düzenlenen yarışmaya kurum dışından 40, kurum içinden ise 62 olmak üzere toplam 102 başvuru alındı. OEDAŞ yöneticilerinden oluşan jüri tarafından belirlenen 10 kurum dışı ve 10 kurum içi finalist, projelerini son olarak jüri önünde anlattı.

Kurum dışında birincilik ödülü EyeOnBlue Fire projesinin

Girişimciler, teknokent firmaları ve üniversite ekiplerinin katıldığı kurum dışı kategorinin birincisi Smart City&Partners firması, EyeOnBlue Fire projesi ile 700 bin TL’lik büyük ödülün sahibi oldu. Çok Seviyeli Dönüştürücüler (MLC): Esnek Enerji Dönüşümü projesiyle ikinci olan İnovasyon Mühendislik Teknoloji Geliştirme firması 500 bin, OSOS ile Akıllı İstasyon Takini projesiyle üçüncülüğü elde eden MRC Ar-Ge firması ise 300 bin TL’lik ödülü kazandı.

Kurum içinde en beğenilen proje Yaşam Kalkanı

Kurum içi kategoride ise Arıza Bakım Onarım çalışanı Halil Akça, Yaşam Kalkanı projesiyle ilk sırada yer aldı. Onu, Command Gate projesiyle SCADA ve Kontrol departmanından Serhat Tanrıverdi ve SRTM Tabanlı ENH Güzergah Optimizasyonu ile Projelerin Sahada Eş Zamanlı Hazırlanması projesiyle Sistem İşletme departmanından Emrah Üstündağ takip etti. Kurum içi kategorinin kazananları ise sırasıyla 100 bin, 75 bin ve 50 bin TL’lik ödülü kazandı. OEDAŞ ayrıca tüm katılımcılara çeşitli hediyeler takdim etti.

“Ural Halaçoğlu: Teknolojik dönüşüm; bilgi, cesaret ve vizyon gerektiriyor”

Enerji sektörünün teknolojik dönüşümün en hızlı yaşandığı alanlardan biri olduğunu söyleyen OEDAŞ Ar-Ge Grup Müdürü Ural Halaçoğlu, “Bu dönüşümün parçası olmak, hatta yönünü belirlemek; bilgiye, cesarete ve vizyona dayalı bir kültürün inşasını gerektiriyor. Enerji Dolu Fikirler yarışması, tam da böyle bir kültürün ürünü. Geçtiğimiz yıl kurum içinde başlattığımız bu yolculuğu, bu yıl ülke geneline taşıyarak farklı disiplinlerden gelen yenilikçi fikir sahiplerini aynı hedef için buluşturduk. Katılımcılarımızın geliştirdiği projeler, elektrik dağıtım sektörünün yanı sıra ulusal enerji hedeflerimize de katkı sağlayacak nitelikte. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, dereceye giren ekipleri tebrik ediyorum. Yarışmamız önümüzdeki yıllarda da enerji sektöründe yenilikçi düşüncelerin önünü açmaya devam edecek.” dedi.

Haber Tepkileri 0 Tepki

İlgili Yazılar