SON DAKİKA
Afyonkarahisar’da 8. Gastro Afyon Festivali Coşkusu: Anadoludakiler Pazarı 6. Kez Kapılarını AçtıAfyonkarahisar’da 8. Gastro Afyon Festivali Coşkusu: Gastronomi Miras Koridoru Tarihe Işık TutuyorAfyonkarahisar’da Gastronomi Rüzgarı: 8. Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali Görkemli Bir Törenle BaşladıGastronomi Şehri Afyonkarahisar’da Tarihi Rekor: 247 Metrelik Sofrada 963 Yöresel Lezzet BuluştuAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş 8. Gastro Afyon Festivali’nde Anadolu’nun Yöresel Lezzetlerini İncelediAK Parti Afyonkarahisar’da Yeni Dönem Başladı: Dr. Özgür Kavak’ın Yönetim Listesi Belli OlduAfyonkarahisar Barosunda Seçim Heyecanı: Mevcut Başkan İpek Yılmaz Göktürk Adaylığını Resmen AçıkladıAfyon Kocatepe Üniversitesi Kampüsünde Narkotik Seferberliği: Gençlere UYUMA ve NARVAS Eğitimi VerildiEmniyetten Sokak Satıcılarına Darbe: Peçeteye Emdirilmiş Zehirle Yakalanan Şahıs TutuklandıMimarlıkta Yapay Zeka Devrimi: Tasarım Süreçleri Dönüşürken Mimarın Rolü Yeniden TanımlanıyorBolvadin’de Dev Kaçakçılık Operasyonu: Durdurulan Araçtan Binlerce Teknoloji Aksesuarı ÇıktıAfyonkarahisar’da Polisten Kaçan Sürücüye Rekor Ceza Yağdı: Babasının Aracıyla Cezaevine Giden YolAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan Sosyal Belediyecilik Hamlesi: Guinness Rekoru ve Yeni Yatırımlarİnternet Gazeteciliğinin Geleceği TBMM’de Masaya Yatırıldı: TİGAD Heyetinden Fuat Oktay’a Kritik ZiyaretAfyonkarahisar Siyasetinde Gurur Günü: MHP’li Mehmet Taytak TBMM İdare Amirliği Görevine GetirildiAfyonkarahisar’da 8. Gastro Afyon Festivali Coşkusu: Anadoludakiler Pazarı 6. Kez Kapılarını AçtıAfyonkarahisar’da 8. Gastro Afyon Festivali Coşkusu: Gastronomi Miras Koridoru Tarihe Işık TutuyorAfyonkarahisar’da Gastronomi Rüzgarı: 8. Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali Görkemli Bir Törenle BaşladıGastronomi Şehri Afyonkarahisar’da Tarihi Rekor: 247 Metrelik Sofrada 963 Yöresel Lezzet BuluştuAfyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş 8. Gastro Afyon Festivali’nde Anadolu’nun Yöresel Lezzetlerini İncelediAK Parti Afyonkarahisar’da Yeni Dönem Başladı: Dr. Özgür Kavak’ın Yönetim Listesi Belli OlduAfyonkarahisar Barosunda Seçim Heyecanı: Mevcut Başkan İpek Yılmaz Göktürk Adaylığını Resmen AçıkladıAfyon Kocatepe Üniversitesi Kampüsünde Narkotik Seferberliği: Gençlere UYUMA ve NARVAS Eğitimi VerildiEmniyetten Sokak Satıcılarına Darbe: Peçeteye Emdirilmiş Zehirle Yakalanan Şahıs TutuklandıMimarlıkta Yapay Zeka Devrimi: Tasarım Süreçleri Dönüşürken Mimarın Rolü Yeniden TanımlanıyorBolvadin’de Dev Kaçakçılık Operasyonu: Durdurulan Araçtan Binlerce Teknoloji Aksesuarı ÇıktıAfyonkarahisar’da Polisten Kaçan Sürücüye Rekor Ceza Yağdı: Babasının Aracıyla Cezaevine Giden YolAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan Sosyal Belediyecilik Hamlesi: Guinness Rekoru ve Yeni Yatırımlarİnternet Gazeteciliğinin Geleceği TBMM’de Masaya Yatırıldı: TİGAD Heyetinden Fuat Oktay’a Kritik ZiyaretAfyonkarahisar Siyasetinde Gurur Günü: MHP’li Mehmet Taytak TBMM İdare Amirliği Görevine Getirildi
Gastro

Afyon Haber Merkezi

Başkan Safkurşun Derneğimiz Afyonkarahisar için önemli bir kazanım

YAYINLANMA
Başkan Safkurşun Derneğimiz Afyonkarahisar için önemli bir kazanım
Bizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.

Afyonkarahisar Yöresel Mutfak Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’nden Geniş Katılımlı İkinci Toplantı
Afyonkarahisar Yöresel Mutfak Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği, ikinci toplantısını daha geniş bir katılımla Musakka Restoran’da gerçekleştirdi. Dün akşam saat 19.30 sıralarında bir araya gelen dernek üyeleri ve davetliler, samimi bir atmosferde düzenlenen akşam yemeğinde buluştu. Keyifli geçen yemeğin ardından program, yapılan konuşmalarla devam etti.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Ayşe Safkurşun, derneğin kısa süre içerisinde gösterdiği gelişimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Başkan Safkurşun konuşmasında, Afyonkarahisar Yöresel Mutfak Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’nin her geçen gün büyüdüğünü, üye sayısının hızla arttığını ifade ederek, bu ilginin kendilerini son derece mutlu ettiğini vurguladı. Derneğin bu kadar kısa sürede geniş bir katılıma ulaşmasının Afyonkarahisar adına önemli bir kazanım olduğuna dikkat çeken Başkan Safkurşun, derneğin kuruluş amacının Afyonkarahisar’ın zengin mutfak kültürünü, gastronomi değerlerini ve turizm potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtmak olduğunu belirtti.

Başkan Ayşe Safkurşun, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, desteklerin artarak devam etmesini temenni etti.
Ardından söz alan Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, Afyonkarahisar’da yaklaşık bir buçuk yıldır görev yaptığını belirterek, kentte edindiği izlenimleri paylaştı.

 Afyonkarahisar’ın tarihi, turizmi, termal kaynakları ve gastronomisinin son derece etkileyici olduğunu ifade eden Altın, bu güzelliklerin saymakla bitmeyeceğini söyledi. Yöresel mutfağın tanıtımında sivil toplum kuruluşlarının önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan İl Müdürü Altın, Afyonkarahisar Yöresel Mutfak Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’nin tanıtım noktasında ortaya koyduğu emeklerin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, başarılı çalışmaları dolayısıyla Dernek Başkanı Ayşe Safkurşun’u tebrik etti.
Programın son konuşmasını ise Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin yaptı. Vali Yardımcısı Sezgin, Afyonkarahisar Yöresel Mutfak Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’ni çalışmalarından dolayı tebrik ederek, yapılan çalışmaları takip etiklerini ifade etti. Afyonkarahisar’ın gastronomi alanında Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Derneğin kısa süre içerisinde gerçekleştirdiği özverili çalışmaların kentin tanıtımına ciddi katkılar sunduğunu ifade eden Sezgin, Dernek Başkanı Ayşe Safkurşun ’a ve dernek üyelerine teşekkür etti. Vali Yardımcısı Sezgin, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nın öncülüğünde, Valilik olarak destek anlamında, üzerlerine düşen ne varsa, hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
Öte yandan, Afyonkarahisar Yöresel Mutfak Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği, Başkanı Ayşe Safkurşun, Afyonkarahisar’da ağırlanan, Kanal 7 ekibine kentin tescilli birçok yöresel yemeğini tanıtarak, Afyon mutfağının zenginliğini ekranlara taşınmasında önemli bir rol üstlendi. Düzenlenen organizasyon içerisinde, derneğe yeni katılan çok sayıda üye de kendilerini tanıtarak, böyle anlamlı bir oluşumun parçası olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Program kapsamında ayrıca, Afyonkarahisar’ın Ozanı Halit Kara, katılımcılara kısa bir türkü dinletisi sunarak geceye renk kattı. Etkinlik, dernek adına hazırlanan pastanın kesilmesi ve ikram edilmesiyle devam etti. Bazı katılımcılar da seslendirdikleri güzel şarkı ve türkülerle keyifli dakikalar yaşadı.
Organize edilen programa; Vali Yardımcılarından Murat Büyükköse, Celil Ateşoğlu ve Yalçın Sezgin, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, Müdür Yardımcısı Cemil Kaynak ile çok sayıda dernek üyesi katıldı. Samimi ortamda gerçekleşen toplantı, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Haber Tepkileri 0 Tepki

İlgili Yazılar